Jesse Luij­endijk


Raadslid en frac­tie­voor­zitter

Portefeuilles:

 • Fractievoorzitter
 • Bomen
 • Natuurontwikkeling
 • Klimaat en energietransitie
 • Ontwikkeling stadscentrum
 • Grote projecten

Tweede woordvoerder:

 • Wonen
 • Ruimtelijke ordening
 • Beheer openbare ruimte en klimaatadaptatie
 • Ecologisch en groen beheer
 • Mobiliteit
 • Almere 2.0 / FVA / MRA

   Wie is Jesse Luijendijk

   1. Wie is Jesse Luijendijk?
    Al sinds mijn jeugd ben ik bezig om mijzelf in te zetten voor een betere wereld. Ik ben getrouwd en heb 3 geweldige dochters. In 2018 ben ik verkozen tot gemeenteraadslid voor de Partij voor de Dieren in Almere, en sinds een jaar ben ik ook fractievoorzitter. Die functie wil ik heel graag voortzetten, en daarom ben ik heel blij mij te kunnen voorstellen als lijsttrekker.
   2. Waarom heb je je kandidaat gesteld voor de gemeenteraad?
    Ik ben erg idealistisch ingesteld; in mijn directe leefomgeving zie ik veel zaken die niet goed gaan of beter kunnen. Bijvoorbeeld de vele bomenkap en hoe we als maatschappij met dieren omgaan. Ik vind dat als je zoiets ziet, je niet langs de zijlijn moet gaan klagen, maar zelf het initiatief moet nemen om die betere wereld te creëren.
   3. Waarom voor de Partij voor de Dieren?
    Het streven om op te komen voor alles wat kwetsbaar is en geen stem heeft, dus de dieren, de natuur en anderszins kwetsbaren, is een uitgangspunt waar ik 100% achter sta. Vandaar de keuze voor de Partij voor de Dieren. Daarbij vind ik het vasthouden aan je idealen, wat een lijfspreuk van de PvdD is, heel belangrijk. Er zijn genoeg partijen die het één beloven maar dan niet nakomen, wij blijven als partij wel staan voor waar we voor staan.
   4. Wat hoop jij over 4 jaar bereikt te hebben in de gemeenteraad Almere?
    De afgelopen 4 jaar hebben wij veel zaadjes geplant en een belangrijke aanjaagfunctie gehad, je ziet dat er daardoor langzaam een verschuiving ontstaat in het denken bij de andere partijen. Je merkt dat het politieke klimaat aan het veranderen is en dat er door de Partij voor de Dieren steeds stappen worden gezet waardoor Almere groener, diervriendelijker en socialer wordt. Hopelijk komen er de komende jaren nog meer geplante zaadjes op en kunnen we nog beter beleid gaan maken op het gebied van dierenwelzijn, de bomenkap en het klimaat.
   5. Waarom moeten kiezers op jou stemmen?
    We hebben een mooie, diverse en uitgebreide lijst van kandidaten die een passie voor dieren, de natuur en de kwetsbaren gemeen hebben. Het zou mooi zijn als kiezers hun stem op een van deze kandidaten zouden uitbrengen, dat hoeft natuurlijk niet per se op mij.
   6. Wat zou je Almeerse stemmers mee willen geven die de Partij voor de Dieren nog niet kennen?
    Ik denk dat wij ons de afgelopen 4 jaar hebben laten zien als een partij met een stevig geluid in de gemeenteraad, zeker aangezien we ineens met 3 zetels in de raad kwamen. Door die drie zetels hebben we ons ook echt breed kunnen inzetten. Op alle dossiers hebben wij ons unieke Partij voor de Dieren-geluid kunnen laten horen, waarbij het opkomen voor de meest kwetsbaren en stemlozen centraal staat. Wij zijn écht het donkergroene anker van de gemeenteraad, waar andere semi-groene partijen hun idealen toch makkelijker laten varen voor macht.
   7. Noem eens twee speerpunten waar je je hard voor wilt maken in Almere en waarom.
    Onze kracht is bepaalde belangen en idealen met elkaar verenigen in plaats van deze tegen elkaar laten uitspelen. Niet bouwen in het groen en tegelijkertijd zorgen voor meer groen en meer woningen zijn bijvoorbeeld twee punten die prima kunnen samengaan, dat lijkt me juist een mooie uitdaging!

   Jesse is bereikbaar via e-mail op jluijendijk@almere.nl. Voor algemene zaken voor de fractie van de Partij voor de Dieren Almere kunt u mailen naar fractiealmere@partijvoordedieren.nl.

   Zie hier een video overzicht van Jesse's belangrijkste bijdragen:
   https://www.youtube.com/playli...

   Gerelateerd

   Partij voor de Dieren praat over formatie nieuwe coalitie

   Op naar een groener, diervriendelijker en duurzamer Almere

   Almere heeft met de verkiezingsuitslag in maart laten zien toe te zijn aan een verandering. Het verhaal van de Partij voor de Dieren, waarin wij echt kiezen voor een systeemverandering, is goed ontvangen. Dit blijkt uit onze goede uitslag, met een groei van ruim 800 stemmen meer dan 4 jaar geleden. Wij zien dat de informateur en deze andere partijen ook klaar zijn voor verandering, een duidelij...

   Bijdragen Moties Vragen Nieuws
   Bijdragen Moties Vragen Nieuws