Behoud Pampushout!


Inwoners en Partij voor de Dieren samen in actie

16 januari 2022

De Partij voor de Dieren heeft afgelopen zaterdagmiddag, samen met heel veel inwoners, actie gevoerd voor het behoud van het Pampushout in Almere Poort. Vanwege de coronasituatie is er gekozen voor een kleinschalige actie waarbij - verspreid over meerdere uren -, meer dan 70 mensen en hun dieren, in kleine groepjes op de foto gingen om hun steun voor het behoud van het bos te uiten.

Lijsttrekker Jesse Luijendijk: "Ik vond het hartverwarmend dat zoveel inwoners, ondanks de kou, hun steun kwamen betuigen voor dieren, de natuur en recreatie in dit natuurgebied. Ook de petitie van de inwoners is inmiddels bijna 2000 keer getekend. Dit alles geeft wel aan hoe erg dit leeft in Almere. Bouwen in het groen? Niet doen!"

Momenteel worden er plannen in de gemeenteraad besproken om grote delen bos te kappen voor 850 vooral dure woningen. De Partij voor de Dieren heeft de handen ineengeslagen met gepassioneerde Almeerders en verzet zich met de campagne ‘Behoud Pampushout’ tegen de bouwplannen. Afgelopen zaterdag 15 januari organiseerden zij een coronaproof protestactie in het bos.

Meer informatie over de protestactie is hier te vinden: Pampushout - Behoud onze groene long! - Almere - Partij voor de Dieren .
De petitie kunt u hier vinden: Behoud Pampushout - Petities.nl

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Terugblik op 2021!

2021 was een veelbewogen jaar waarin de Partij voor de Dieren zich voor vele belangrijke standpunten heeft ingezet. Aan de st...

Lees verder

Behoud het groen in de Barracudastraat

Bouwen in het groen is altijd een slecht idee, maar zeker als er niet eens goed onderbouwd kan worden waarom het 'nodig' zou ...

Lees verder