Almere Haven rouwt om bomen Wester­dreef


Met witte linten eren we de bomen

8 februari 2022

Rouwmanifestatie Westerdreef

Havenbewoners houden zondag 13 februari 14:00-15:30 uur samen met de Partij voor de Dieren, klimaatbeweging Extinction Rebellion en de SP een grote rouwmanifestatie voor de bomen van de Westerdreef in Almere Haven. Deelnemers worden verzocht rouwkleding te dragen, de geliefde bomen een laatste groet te brengen en ze massaal te fotograferen nu het nog kan.

De stoet verzamelt om 14.00 uur bij Park Uithof, nabij de parkeerplaats. Om 14:15 uur zullen de aanwezigen een ronde lopen van zo'n 3 km door Almere Haven. Er wordt een korte ceremonie gehouden op het grasveld ten noorden van de Westbrug rond 15:00 uur. Hier krijgt iedereen de kans om de geliefde bomen een laatste groet te brengen en ze massaal te fotograferen nu het nog kan. Ook is het mooi als er (ingetogen) muziek wordt gemaakt.

Wat is er aan de hand?

Volgens gemeenteplan was de iconische "tunnel van groen" vorig jaar al kaalgeslagen. Maar door anderhalf jaar bewonersactie en steun van de SP, de second opinion van de Wageningse boomexpert Kopinga en natuurlijk de Partij voor de Dieren, staan de bomen nog steeds overeind en doorstonden ze probleemloos alle recente stormen, inclusief Corrie van 31 januari jl. Helaas heeft een kleine raadsmeerderheid op 9 december het doodvonnis geveld over de bomen.

We hopen jullie zondag in groten getale te zien zodat we gezamenlijk gepast afscheid kunnen nemen van onze iconische Westerdreef. Je hoeft je voor deze manifestatie niet apart aan te melden.

Gerelateerd nieuws

74% van de inwoners van Almere is tegen het bebouwen van Pampushout!

Uit een recent en representatief onderzoek onder inwoners van heel Almere is gebleken dat 74% van de Almeerders tegen bebouw...

Lees verder

Meld je aan voor de lezing van Esther Ouwehand

Op vrijdagavond 11 maart 2022 geeft partijleider Esther Ouwehand een lezing over de doorslaggevende stem: Hoe een kleine groe...

Lees verder