74% van de inwoners van Almere is tegen het bebouwen van Pampushout!


De Partij voor de Dieren heeft onderzoek naar het draagvlak van deze destruc­tieve plannen laten doen

3 februari 2022

Uit een recent en representatief onderzoek onder inwoners van heel Almere is gebleken dat 74% van de Almeerders tegen bebouwing van het bos Pampushout is. De Partij voor de Dieren heeft dat onderzoek uit laten voeren middels het FlevoPanel. Fractievoorzitter Jesse Luijendijk: “Dit bevestigt wat wij al wisten: Almere houdt van dit bos, om zo veel belangrijke redenen. Wij voelen ons extra gesteund om vanavond tegen het desastreuze plan te stemmen.”

In het FlevoPanel worden regelmatig diverse stellingen voorgelegd aan Almeerders om meningen te peilen. “Hieruit is ditmaal dus gebleken dat Pampushout zeer geliefd is onder de inwoners van Almere,” stelt Jesse Luijendijk. “En niet alleen in Almere Poort, maar in heel Almere is het overgrote merendeel tegen het bebouwen van dit bos. Opvallend is ook dat onder jongeren én ouderen dit getal nóg hoger is. Deze uitkomsten halen een groot argument van andere partijen onderuit dat Almeerders buiten Poort voorstander zouden zijn van de bouwplannen.”

Vanavond zal de stemming van de Projectopdracht Pampushout plaatsvinden, inclusief de voorgestelde aanpassingen die hierbij ingediend zijn door partijen. De Partij voor de Dieren pleit voor uitstel van de plannen en staat ook achter het idee om een referendum te houden onder Almeerders om hun wensen in acht te nemen.

Jesse Luijendijk: “De Partij voor de Dieren is altijd al tegen bouwen in het groen geweest, en het kappen van een volwaardig bos voor woningbouw is volkomen bizar in deze tijd. We beschikken over voortschrijdend inzicht: voor de woonomgeving van de dieren, voor het klimaat en voor de leefbaarheid voor mensen is dit bos onmisbaar. We kunnen nog vele tienduizenden woningen in Almere bijbouwen, zonder het dierbare groen aan te hoeven tasten.”

Meer informatie over het onderzoek van FlevoPanel is hier te vinden.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren spreekt over Dierenwelzijnsnota!

Het voorstel van de Partij voor de Dieren voor een tussentijdse update van het dierenwelzijnsbeleid is aangenomen! Dat is goe...

Lees verder

Almere Haven rouwt om bomen Westerdreef

Rouwmanifestatie Westerdreef Havenbewoners houden zondag 13 februari 14:00-15:30 uur samen met de Partij voor de Dieren, kli...

Lees verder