Martine Puhl


Raadslid

Martine Puhl is raadslid namens de Partij voor de Dieren omdat ze op wil komen voor de zwakkeren in de Almeerse samenleving. In de afgelopen ca. 30 jaar heeft Martine zich altijd sterk gemaakt voor de belangen van zieke en gehandicapte mensen als verpleegkundige, als patiëntvrijwilliger maar ook als beleidsmaker en manager in de zorg. Nu wil ze zich ook hard maken voor andere kwetsbare groepen in Almere, zoals de dieren, de natuur en het milieu.

“Met de Partij voor Dieren wil ik mij inzetten voor het behoud, de bescherming en de toekomst van de dieren, de natuur en het milieu. Zo is er bijvoorbeeld in Almere nog steeds geen terughoudendheid bij het kappen van bomen door de gemeente. Burgers worden steeds weer geconfronteerd met het plotseling en rigoureus kappen van bomen in parken en wijken, terwijl de bomen juist beschermd moeten worden als het groene kapitaal van Almere!” aldus Martine.

“Ook door de Floriade gaat er teveel groen, inclusief een prachtig onbewoond eilandje in het Weerwater, verdwijnen, waarbij de gevreesde financiële misrekening van de Floriade straks bij de burgers van Almere neergelegd zal worden. Met de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Almere wil ik mij hiertegen verzetten en me sterk maken voor alternatieven.”

Portefeuilles:

  • Zorg en welzijn
  • Kwetsbare groepen
  • Bestuur en privacy

Martine is bereikbaar via e-mail op mcjpuhl@almere.nl. Voor algemene zaken voor de fractie van de Partij voor de Dieren Almere kunt u mailen naar fractiealmere@partijvoordedieren.nl.

Gerelateerd

Toch bomenkap Noor­der­plassen

Bosstrook Sprietzeil wordt toch gekapt

Voor de zoveelste keer worden er bomen gekapt, nu weer in de Noorderplassen, op een locatie waar al veel bomen zijn gesneuveld om verschillende 'noodzakelijke' redenen. Toen de Partij voor de Dieren hoogte kreeg van het plan van de gemeente om bomen in de bosstrook bij Sprietzeil in de Noorderplassen te gaan kappen, heeft de partij samen met de SP vragen gesteld over het college om opheldering te ...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws