Vragen over onderhoud liften bij station Almere Centrum


Mensen met een beperking kunnen nu maanden niet op het perron komen!

25 november 2021

Er zijn maandenlang geen liften beschikbaar op het belangrijkste station van Almere: Almere Centrum. Er was al onderhoud bezig, maar dat blijkt nu nog 4 maanden langer te duren, tot midden april. De Partij voor de Dieren schrikt hiervan, want dit betekent dat mensen met een beperking die een lift nodig hebben om op de perrons te komen, niet van en naar dit station kunnen reizen. Dit beperkt hun mobiliteit en zelfstandigheid ernstig.

Er worden weliswaar gratis taxi's aangeboden voor vervoer naar een ander station, maar Almere Centrum is het enige intercitystation in de stad en een taxirit levert ook veel vertraging op. De Partij voor de Dieren wil dat er een noodoplossing komt, en dat er in ieder geval beter wordt gecommuniceerd over de defecte liften, zodat mensen niet voor verrassingen komen te staan in de stationshal, of nog erger, op het perron bij het uitstappen uit de trein.

Onze vragen lees je hier.

Raadslid Martine Puhl werd dinsdag 24 november geïnterviewd over deze vragen bij het radioprogramma van 1Almere. Dat kun je hier terugluisteren.