Zoemmm-zone foto­wed­strijd!


Stuur ons jouw beste foto van een zoemmm-zone en win een leuke prijs

8 juni 2023

Partij voor de Dieren Almere organiseert "Zoemmm-zone fotowedstrijd" om aandacht te vragen voor biodiversiteit

Almere - De Partij voor de Dieren Almere roept alle inwoners van Almere op om deel te nemen aan de Zoemmm-zone fotowedstrijd en zo aandacht te vragen voor de biodiversiteit in de stad. De fotowedstrijd heeft als doel de prachtige bloeiende bermen en tuinen van Almere te vieren en in beeld te brengen, terwijl we ons bewust worden van de noodzaak om onze natuurlijke omgeving te beschermen.

"Met de Zoemmm-zone fotowedstrijd willen we de inwoners van Almere inspireren om hun persoonlijke ervaringen met biodiversiteit te delen en bewustzijn te creƫren over de afname aan insecten, wat de laatste jaren erg hard gaat", zegt Kjell van Wijlandt, raadslid van de Partij voor de Dieren Almere. "Bloeiende bermen en tuinen zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ze spelen ook een essentiƫle rol in het behoud van onze ecologische systemen en vele insectensoorten."

Het verlies aan biodiversiteit is een urgent probleem dat wereldwijd wordt erkend. Recentelijk hebben alarmerende berichten over de dit jaar extreem lage hoeveelheid vlinders de aandacht getrokken. De Partij voor de Dieren zet zich in voor de bescherming van dieren, natuur en milieu, en ziet deze fotowedstrijd als een manier om de betrokkenheid van Almeerders bij het behoud van de biodiversiteit te vergroten.

De Zoemmzone-fotowedstrijd is ook een gelegenheid om aandacht te besteden aan het nieuwe ecologische maaibeheer in de stad, recent in gang gezet door Jesse Luijendijk, de Almeerse wethouder van de Partij voor de Dieren.

"De 'Zoemmm-zone fotowedstrijd' is een geweldige manier om de aandacht te vestigen op de noodzaak om ons in te zetten voor het behoud van biodiversiteit in Almere", zegt Marjolijn Veenstra, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Almere. "Het is belangrijk dat we ons bewust worden van het verlies aan insecten en daarmee ook salamanders en kikkers alle andere dieren, zoals vogels. Samen kunnen we werken aan een duurzame stad waarin flora en fauna kunnen gedijen."

Inzendingen voor de fotowedstrijd kunnen worden gedeeld met de Partij voor de Dieren Almere via Facebook, Twitter of per e-mail naar fractiealmere@partijvoordedieren.nl. Een jury, bestaande uit de raadsfractie van Partij voor de Dieren Almere, zal alle ingezonden foto's beoordelen.

De "Zoemmzone-fotowedstrijd" is geopend voor inzendingen vanaf vandaag tot en met 30 juni 2023. De winnaar wordt bekendgemaakt op 15 juli 2023 en ontvangt een leuke prijs.

Gerelateerd nieuws

Brief Partij voor de Dieren Almere aan BUN over McDonalds Oosterwold

T.a.v. BUN Projectontwikkeling 10 mei 2023, Almere Geachte lezer, Het is onder onze aandacht gekomen dat jullie, als e...

Lees verder

Bezorgd over gebrek aan handhaving visregels

De Partij voor de Dieren Almere heeft raadsvragen gesteld over het gebrek aan handhaving van de visregels in de stad. Raads...

Lees verder