Voortaan standaard plant­aardige opties in het stadhuis!


Gemeente wil het goede voorbeeld geven

9 april 2021

Goed nieuws! De wethouder heeft toegezegd dat er voortaan bij evenementen en bijeenkomsten van de gemeente altijd standaard ook plantaardige opties aanwezig zijn. Er komt een nieuwe cateraar en die zal daarvoor gaan zorgen. De Partij voor de Dieren is benieuwd wat voor lekkers we voorgeschoteld gaan krijgen!

Gisteren werden de moties en amendementen bij de Voedselstrategie besproken. De Partij voor de Dieren heeft twee amendementen ingediend en één motie:

  • Amendement Geef het goede voorbeeld: Hierin riepen we het college op om voortaan altijd óók plantaardige opties aan te bieden bij de gemeente, maar dit voorstel bleek overbodig omdat de wethouder al kon toezeggen dat dit gaat gebeuren!
  • Amendement Duurzame voedseleconomie met inzet op de eiwittransitie: Met dit amendement willen we nadrukkelijk inzetten op de eiwittransitie en deze actief te stimuleren.
  • Motie Aansluiten bij de lobby voor een meer gezonde voedselomgeving: Momenteel heeft de gemeente geen bevoegdheden om het aantal fastfoodrestaurants in de stad bij een beperkt aantal te houden, en dat terwijl bewezen is dat een overdadig aanbod van fastfood mensen meer ongezonde keuzes laat maken. Dat moeten we niet willen. Daarom wil de Partij voor de Dieren dat Almere aansluit bij de landelijke lobby die pleit voor juridische instrumenten om het aantal fastfoodrestaurants te limiteren.

Over bovenstaande motie werd raadslid Marjolijn Veenstra geïnterviewd door Omroep Flevoland! "De Partij voor de Dieren wil heel graag dat gezond voedsel wordt gestimuleerd, en daarvoor zullen we streng moeten kijken naar wat er gebeurt in Almere. Hier is een enorm aanbod van ongezond voedsel. Je kunt alleen gezond voedsel succesvol stimuleren als je ook ongezond voedselaanbod limiteert."

Op 15 april volgt de stemming over bovenstaande voorstellen.

Gerelateerd nieuws

3 jaar in de gemeenteraad!

Foto boven: 2018 Foto onder: 2021 Vandaag, 29 maart, is het precies 3 jaar geleden dat de drie raadsleden van de Partij voo...

Lees verder

Jesse Luijendijk te zien in interview De Hofbar

Bij de planning en bouw van de kabelbaan bij de Floriade worden de belangen van mens, dier en natuur zo aan de kant geschoven...

Lees verder