Jesse Luij­endijk te zien in interview De Hofbar


Belangen van mens, dier en natuur aan de kant geschoven

9 april 2021

Bij de planning en bouw van de kabelbaan bij de Floriade worden de belangen van mens, dier en natuur zo aan de kant geschoven. De kabelbaan is al bijna af, maar de gemeente heeft nog steeds geen vergunning om te bouwen en heeft voor zichzelf beoordeeld dat de bouw ervan géén negatieve invloed heeft op dier en natuur. Wij van WC-eend...

Inwoners hebben maar moeilijk de kans om in beroep te gaan tegen dit beleid, en als ze dat doen, heeft wethouder Jan Hoek al aangekondigd dat hij het handhavingsverzoek niet zal honoreren. Vanavond staat het onderwerp op de agenda in de raad. De Partij voor de Dieren is erg kritisch over de gekozen procedure, waarin de belangen van mens, dier en natuur worden weggecijferd. Afgelopen dinsdag ging de aflevering van De Hofbar hierover en fractievoorzitter Jesse Luijendijk werd daarin ook geïnterviewd.

Jesse: "Volgens de coalitie moest en zou die kabelbaan er komen. Kritiek is niet meer mogelijk. Dit is echt de arrogantie van de macht."

"Je bouwt naast een beschermd dier, de bever, die je misschien wel verstoort, en dan ga je het ook nog eens gebruiken als promomateriaal. Dat is een beetje als een slager die een lachende koe als logo heeft."

Almere Deze Week vroeg na de aflevering naar onze mening erover, die kun je lezen in dit artikel.

Een paar maanden geleden werd Jesse Luijendijk geïnterviewd in het programma De Monitor van KRO-NCRV. Deze aflevering ging ook over de procedure van de kabelbaan bij de Floriade, waar de Partij voor de Dieren vanaf het begin al heel kritisch over is.