Floriade lekt geld: nog eens 15 miljoen nodig?!


Raad verbijsterd: extra raads­ver­ga­dering

12 april 2021

Onbegrijpelijk. De directie van de Floriade BV heeft de gemeenteraad gevraagd om nog eens 15 miljoen extra om in het evemenent te stoppen. Dat is al de zóveelste keer dat er enorme bedragen extra naar de Floriade moeten. En ook onbegrijpelijk: het college zegt dit niet te hebben zien aankomen. Met andere woorden: het college is totaal de controle kwijt.

Dinsdagavond wordt tijdens een extra ingelaste raadsvergadering gedebatteerd over dit onderwerp. Voor de Partij voor de Dieren is nog meer budget voor een steeds minder groen en duurzaam miljoenenproject onbespreekbaar. De bijdrage van fractievoorzitter Jesse Luijendijk lees je hier.

Jesse Luijendijk: "College is compleet het overzicht, de controle en de regie kwijt! Floriade is stuurloos en directie doet waar ze zin in heeft. Dit kan zo niet langer. Wanneer is het ook voor de coalitie genoeg?"

Jesse werd geïnterviewd door Omroep Flevoland, dat beluister je hier.

Ook Almere Deze Week schreef er een artikel over.

Gerelateerd nieuws

Jesse Luijendijk te zien in interview De Hofbar

Bij de planning en bouw van de kabelbaan bij de Floriade worden de belangen van mens, dier en natuur zo aan de kant geschoven...

Lees verder

Bouwen in het groen? Niet doen!

Probleem: onvoldoende seniorenwoningen in Almere. Oplossing Almere’s College: wéér een stuk natuur vernietigen. De Partij v...

Lees verder