Keti Koti: viering van de afschaffing van de slavernij


Geef Almere een monument en neem initi­atief voor 1 juli als nationale feestdag

1 juli 2021

De Partij voor de Dieren pleit ervoor om Keti Koti tot nationale feest- en herdenkingsdag te maken om het Nederlandse slavernij en alle verschrikkingen die daarbij hoorden te herdenken en de afschaffing ervan te vieren. Hiervoor stellen we vanavond vragen aan het college samen met D66 en de PvdA.

Wij vragen het college ook om een Almeers monument. Op 30 juni waren onze raadsleden Martine Puhl en Marjolijn Veenstra bij de Keti Koti herdenking aanwezig. Als we ons gedeelde verleden herdenken, kunnen we aan een gezamenlijke toekomst werken. Een toekomst met vrijheid, gelijkheid en verbondenheid.

Verder hebben we samen met D66, PvdA, GroenLinks, NIDA Almere, CDA, SP en de ChristenUnie een motie ingediend om bij de Tweede Kamer aan te dringen op een nationale feestdag voor Keti Koti en een nationaal onderzoek te doen naar het Nederlandse slavernijverleden. Deze motie is aangenomen!

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Bouw betaalbare huurwoningen Oreganoweg!

Onbegrijpelijk. De wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn ongelofelijk lang en tóch wil het college nu bij de Oreganoweg...

Lees verder

Motie van afkeuring over de Floriade

Video: Interview Jesse Luijendijk bij Omroep Flevoland na de bespreking in de raad op 1 juli 2021. Het college is totaal de ...

Lees verder