Nood­opvang vluch­te­lingen


PvdD is blij dat Almere haar morele plicht nakomt

15 oktober 2021

De Partij voor de Dieren is blij dat Almere haar morele plicht nakomt en mensen in nood, die nu onder erbarmelijke toestanden in Ter Apel moeten verblijven, te hulp komt.

De PvdD diende gisteravond samen met andere partijen een motie in om nadrukkelijk steun uit te spreken voor het voornemen van het college om extra opvangplekken te realiseren bij het asielzoekerscentrum in Almere. Dit na een dringende oproep vanuit het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Deze motie is meteen aangenomen door een ruime meerderheid van de raad.

Dit is ook volledig in lijn met de beantwoording op de vragen die de Partij voor de Dieren een tijdje geleden samen met een meerderheid van de raad aan de wethouder stelde. Daarin werd ook al aangegeven dat Almere haar uiterste best zou doen om opvang te bieden.

Gerelateerd nieuws

De participatie met inwoners moet beter!

De participatie met inwoners van Almere kan en moet veel beter. Nog veel te vaak gaat het mis en worden inwoners niet (op tij...

Lees verder

Niet een stappenplan, maar nú een vuurwerkverbod!

Niet in een langzaam stappenplan, maar nú een vuurwerkverbod voor Almere! De Partij voor de Dieren vindt het onverantwoord en...

Lees verder