Bladeren zijn geen afval!


Stop met het gebruik van scha­de­lijke blad­blazers

14 februari 2020

Bladeren zijn geen afval! Ze vormen een onmisbaar onderdeel van de natuurlijke kringloop en zijn een schuilplaats voor dieren. In Almere worden bladblazers gebruikt om bladeren te verwijderen, maar die zijn erg slecht voor dier, natuur en milieu. Daarom heeft de Partij voor de Dieren een motie ingediend om te zorgen dat de gemeente geen aanbestedingen doet voor bladblazers, ténzij er gebruik wordt gemaakt van elektrische bladblazers. Deze motie werd gisteren besproken in de gemeenteraad en wordt binnenkort in stemming gebracht.

Raadslid Jesse Luijendijk lichtte donderdagochtend op de radio bij Omroep Flevoland toe wat de vele redenen zijn waarom de Partij voor de Dieren zo tegen bladblazers is:

"Bladblazers zijn een voorbeeld van een veel groter probleem: onze vervreemding van de natuur. Afvallende bladeren worden vooral nog gezien als iets vervelends en afval wat verwijderd moet worden, maar dit is juist een belangrijk onderdeel van de kringloop van de natuur! Mensen gooien hun tuinen dicht, hakken bomen om, maaien plantsoenen kort en verwijderen dus belangrijke voedselbronnen en schuilplaatsen voor insecten, kleine zoogdieren, zoals egels en amfibieën."

Gerelateerd nieuws

Een slechte start voor de nieuwe coalitie

Een slechte start voor de nieuwe coalitie. Afgelopen week bereikten de coalitiepartijen in Almere (VVD, D66, GroenLinks, Chri...

Lees verder

Opnieuw informatie achtergehouden voor de oppositie

Wat gisteravond de frisse start van de nieuwe coalitie had moeten zijn, resulteerde in een motie van de voltallige oppositie ...

Lees verder