Toon zorg­plicht voor buiten­dieren tijdens (deze) strenge vorst


Wat doet de gemeente voor de wilde dieren?

15 februari 2021

Het college wordt verzocht de volgende vragen tijdens het actualiteitenhalfuur te beantwoorden:

1. Op welke manier toont de gemeente tijdens strenge vorst zijn zorgplicht voor buitendieren?

2. Herkent het college zich in de urgente maatregelen voor buitendieren, genoemd in de brief van diverse dierenorganisaties, tijdens een strenge vorstperiode?

3. Kunt u deze urgente aanbevelingen ook in deze aankomende koude dagen uitvoeren, zodat vele dieren over eten en drinken beschikken?

Toelichting:

Op 10 februari 2021 ontving de raad een brandbrief in verband met de noodklok voor buitendieren door sneeuw en strenge vorst. Deze brandbrief is afkomstig van Comité Dierennoodhulp, Animal Earth, Ganzenbescherming Nederland, Akka’s Ganzenparadijs, Dierenrechten Alliantie, Diervriendelijk Nederland, Rechten voor al wat leeft, Fauna4life en de Nederlandse Vereniging voor Veganisme.

Deze organisaties luiden de noodklok voor de buitendieren die leven in de gemeenten en welke nu door de sneeuw en aanhoudende strenge vorst niet meer aan eten en drinkwater kunnen komen. Daar de gemeente Almere ook een zorgplicht heeft voor de dieren die in onze gemeente wonen is het noodzakelijk dat er maatregelen getroffen worden om de dieren deze koude periode door te helpen.
De vele organisaties van de brandbrief hebben daarom een verzoek om een aantal belangrijke maatregelen te treffen en de Partij voor de Dieren in Almere wil graag van het college weten of deze maatregelen al uitgevoerd worden.

Wij staan voor:

Interessant voor jou

Uitvoering Visie Ecologie moet ambitieuzer!

Lees verder

Geen bomenkap bij het Stadsbos Almeerderhout

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer