Stop de opmars van fast­food­ketens!


Partij voor de Dieren verzet zich tegen over­heersing van fast­food­aanbod in Almere

5 december 2019

In Almere is het aantal fastfoodrestaurants (snackbars en fastfoodketens) in de afgelopen 10 jaar verdubbeld! En dat terwijl het college aan de andere kant wel de ambitie heeft om te werken aan bewustwording rondom gezond eten! In september stelde de Partij voor de Dieren hier schriftelijke vragen over, die onlangs werden beantwoord door het college. Uit de beantwoording bleek dat het college geen expliciet standpunt wil innemen over de (on)wenselijkheid van dit enorme aanbod van fastfood in de stad, en beroept zich slechts op de keuzevrijheid van ondernemers.

De Partij voor de Dieren wil dat de gemeente Almere bij het afgeven van de vergunningen voor horeca-ondernemingen de voorkeur geeft aan restaurants met een gezond, duurzaam, en meer plantaardige menukaart.

Onze fractievoorzitter Leonie Vestering werd geïnterviewd door RTL bij EditieNL en door BNR Nieuwsradio over dit onderwerp!

Gerelateerd nieuws

Steek hand in eigen boezem

De stikstofuitspraak is niet het probleem. Het probleem is de jarenlange verwaarlozing en aantasting van de natuur en daarmee...

Lees verder

Raad buiten spel!

Schandalig! Almere wacht al maanden op actie tegen de enorme woningnood. De Woonvisie, waar de bouwplannen in voorgesteld wor...

Lees verder