Partij voor de Dieren stelt schrif­te­lijke vragen over Bomenkap Meridiaan en Oostrandpark 


5 april 2018

De Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld aan het college van B&W over de kaalslag aan de Meridiaan en de geplande kaalslag in het Oostrandpark.

Momenteel vindt er zeer veel bomenkap in Almere plaats en staat er nog zeer veel kap op de planning. De Partij voor de Dieren heeft signalen gekregen dat dit niet altijd even zorgvuldig gebeurt. Zoals bij de recent uitgevoerde kap in het kader van een ‘kwaliteitsimpuls’ aan de Meridiaan.

Verder staat er een massale kap gepland van “zieke essen” in heel Almere. In bijvoorbeeld het Oostrandpark, het stuk tussen Diadeemstraat en Vergulde Draakstraat en het stuk tussen de Hogering en de Sieradenweg, zou het gaan om de kap van ongeveer 95% van alle bomen daar. Zieke essen hoeven niet altijd direct gekapt te worden. Wij willen weten waarom daar in dit geval wel voor gekozen is, zodat de bewoners, mens en dier, hun uitzicht en leefgebied kwijt zijn en dit herstel wel 15 jaar kan duren.

Raadslid Jesse Luijendijk: “Door de boomkap gaat niet alleen de boom zelf verloren, maar ook de schuil- en verblijfplaats en de voedselbron voor veel dieren en andere organismen. Waardoor niet alleen de boom, maar ook een deel van een ecosysteem is vernietigd.”

De Partij voor de Dieren wilt opheldering over deze zaken en verdere kaalslag van Almere voorkomen. Kappen met Kappen!

Gerelateerd nieuws

Verbazing en teleurstelling over advies informateur Van der Steur

De Partij voor de Dieren heeft met verbazing en teleurstelling kennisgenomen van het door de informateur uitgebrachte advie...

Lees verder

Appel-, peer- en kersenbomen gedoneerd aan voedselbos

Vergroen Almere! Vandaag hebben onze Raadsleden de appel-, peer- en kersenbomen die ze hebben gekregen bij de beëdiging gedon...

Lees verder