Meldpunt vuurwerk gelan­ceerd


Samen naar een vuur­werkvrij Almere!

17 november 2022

De Partij voor de Dieren ergert zich al jaren groen, geel en geglitterd aan de overlast die vuurwerk geeft en strijdt al langere tijd voor een vuurwerkvrije stad. “Zolang Almere nog niet vuurwerkvrij is, zal de Partij voor de Dieren actie blijven ondernemen!” aldus fractievoorzitter Marjolijn Veenstra. “Vanaf vandaag lanceren wij dan ook een meldpunt voor vuurwerkoverlast.”

Vuurwerk geeft al jaren overlast, zoals ontzettend veel zwerfafval, vervuilende lucht en heel veel stress voor zowel mens als dier door de harde knallen van vuurwerk. Ook is deze overlast niet alleen op Oud & Nieuw zelf, maar start al vele maanden eerder.

“Eigenlijk duurt oud en nieuw van oktober tot februari, daar er in de stad dagelijkse harde knallen te horen zijn.” zegt fractievoorzitter Marjolijn Veenstra. “Het is onacceptabel dat er zoveel mensen zijn die zo ontzettend veel last ervaren van vuurwerk. Ook huisdiereigenaren laten weten hoe hun huisdier in de stress raakt van vuurwerk, met alle gevolgen van dien. En laten we ook zeker de vuurwerkslachtoffers niet vergeten!”

Verschillende gemeentes gaan deze jaarwisseling al vuurwerkvrij, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen. De Partij voor de Dieren ziet heel graag Almere ook terug in deze lijst. Het is daarom ontzettend belangrijk dat er nu een meldpunt is waar vuurwerkoverlast gemeld kan worden.

Het meldpunt is te vinden via Meldpunt vuurwerk – Almere – Partij voor de Dieren.

Gerelateerd nieuws

Voelen vissen pijn?

Hengelen en pijn bij vissen: twee zaken die met elkaar verbonden zijn en bij sommigen nog vragen oproepen. Hoe komt dat toch?...

Lees verder

Hoezo 'plezierjacht'?

In de verte hoor ik het weer, keer op keer. Een doffe knal …, gevolgd door nog één. Mijn gedachtes gaan automatisch naar deze...

Lees verder