Partij voor de Dieren presen­teert concept kandi­da­ten­lijst voor Almere


Samen voor een groener, dier­vrien­de­lijker en socialer Almere!

17 oktober 2021

De Partij voor de Dieren doet op 16 maart 2022 weer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Almere. Op 21 november zullen de leden van de partij op het congres de kandidatenlijsten vaststellen. Ook het concept verkiezingsprogramma wordt aan de leden voorgelegd op het congres en zal binnenkort worden gepubliceerd.


De kandidaten
De nummer 1 op de lijst voor Almere is Jesse Luijendijk. Jesse is de huidige fractievoorzitter voor de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Almere en de Provinciale Staten van Flevoland. Jesse benadrukt dat er in Almere nog veel te doen is om de stad dier-, natuur- en milieuvriendelijker te maken. “Nog veel te vaak worden er bomen gekapt, zoals nu bij de Westerdreef dreigt te gebeuren, en dreigt er natuur te verdwijnen voor woningbouw, zoals voor de geplande villawijk in Pampushout.”

De nummer 2 op de lijst is Marjolijn Veenstra. Zij is sinds 2018 raadslid voor de partij in de gemeente Almere en heeft daarvoor bij Bont voor Dieren gewerkt. De nummer 3 is Kjell van Wijlandt. Hij is werkzaam als wijkwerker in Almere Haven.

Dieren, natuur en milieu
In Almere kiest de Partij voor de Dieren voor haar planeetbrede visie waarbij de belangen van alle levende wezens worden meegenomen, net als in de Tweede Kamer en in alle Provinciale Statenfracties, waterschappen en gemeenteraden waar de partij vertegenwoordigd is.
De Partij voor de Dieren wil een duurzaam, groen, diervriendelijk en zorgzaam Almere. Zo wil de partij dat er veel minder zwerfafval en afvaldumpingen in de stad voorkomen en dat natuurstroken met elkaar verbonden worden om de dieren rust en ruimte te geven en biodiversiteit te versterken.

Ontwerpkandidatenlijst Partij voor de Dieren Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022 Gemeente Almere.

 1. Jesse Luijendijk
 2. Marjolijn Veenstra
 3. Kjell van Wijlandt
 4. Ayla Lokhorst
 5. Martine Puhl
 6. Marilena van der Pol
 7. Rachel Vrijdag
 8. Femma Wessels
 9. Kees Vlak
 10. Henny Smits
 11. Linda Kemper
 12. Cor Breur
 13. Jenny Dekker
 14. Veerle Vrindts
 15. Pablo Moleman
 16. Leonie Vestering

Gerelateerd nieuws

Niet een stappenplan, maar nú een vuurwerkverbod!

Niet in een langzaam stappenplan, maar nú een vuurwerkverbod voor Almere! De Partij voor de Dieren vindt het onverantwoord en...

Lees verder

Wat heb je aan geld als de ijskap smelt?

Wat heb je aan geld als de ijskap smelt? Spoiler: niets. Almere heeft genoeg geld om te investeren, maar het college kiest ...

Lees verder