Leonie op plek 3!


Leonie Vestering gaat naar de Tweede Kamer

16 december 2020

Leonie staat op plek 3 van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Vandaag is die lijst officieel door het congres vastgesteld. En onze huidige fractievoorzitter Leonie Vestering staat op 3! Wij zijn ontzettend trots op haar dat ze het belangrijke werk van de Partij voor de Dieren zal gaan voortzetten in de Tweede Kamer, ze zal óók daar alles geven om te strijden voor een diervriendelijkere en groenere wereld. Natuurlijk gaan wij haar ontzettend missen, want wat hadden we een fijne fractie met haar erbij. Ze wordt per direct als fractievoorzitter opgevolgd door nog een fantastisch raadslid, namelijk Jesse Luijendijk! In januari zal Leonie afscheid van ons nemen om zich voor te bereiden om het Tweede Kamerwerk en de campagne voor de verkiezingen.

Lees hieronder de afscheidsbrief van Leonie:

Almere, 16 december 2020

Beste voorzitter van de gemeenteraad van Almere, collega raadsleden en fractieassistenten, dierbare collega’s van de griffie en het stadhuis, en alle Almeerders,

Vandaag is de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren voor de Tweede Kamerverkiezingen door de leden van mijn partij vastgesteld. Ik ben trots met u te kunnen delen dat ik op de derde plaats op de lijst sta, een zeer verkiesbare plaats. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor de felicitaties die ik heb mogen ontvangen sinds mijn voordracht.

Omdat deze kandidaatstelling in de campagne veel tijd van mij zal vragen en ik mijn fractie in Almere de ruimte wil geven om zich te blijven concentreren op het belangrijke politieke werk in onze provincie, dien ik hierbij mijn ontslag in als Raadslid per eerstvolgende Raadsvergadering in Almere op 28 januari 2021.

Ik ben trots om jullie te kunnen mededelen dat Jesse Luijendijk het stokje van mij als fractievoorzitter overneemt. Met hem als opvolger weet ik dat ik de fractie in goede en kundige handen achterlaat. Met Marjolijn Veenstra, Martine Puhl en Marilena van der Pol is hij in goed gezelschap voor onze gezamenlijke missie om de meest kwetsbaarsten te beschermen tegen het recht van de sterkste. Ik ben dankbaar dat ik samen met mijn fractie in de afgelopen 3 jaar een stem kon geven aan dier, natuur en milieu.

Ondanks het avontuur en het belangrijke werk welke mij te wachten staan in Den Haag, neem ik met weemoed afscheid van de gemeenteraad in Almere. Hoewel de raad nog flinke uitdagingen kent, is deze mij lief.

Ik heb veel mensen mogen ontmoeten in mijn tijd als raadslid. Een aantal van deze mensen zijn mij in de loop der tijd erg dierbaar geworden. Met hen heb ik mooie herinneringen gemaakt die ik bij me zal dragen en waar ik regelmatig aan terug zal denken. Van hen hoop ik geen afscheid te nemen, maar houd ik in de aankomende drukke periode altijd tijd vrij.

Tot slot rest mij om mijn grote dank uit te spreken naar de griffie, die mij, mijn fractie en de gemeenteraad altijd zeer deskundig in positie heeft gebracht om ons volksvertegenwoordigende werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Heel hartelijk bedankt.

Ik hoop u allen met mijn afscheid in goede gezondheid te kunnen zien en wens iedereen fijne feestdagen samen,

Leonie Vestering
Fractievoorzitter
Partij voor de Dieren Almere

Gerelateerd nieuws

Geen budgetplafond in de Jeugdzorg!

In de gemeente Almere wordt bezuinigd op de zorg. En een van de maatregelen die het college nu wellicht gaat instellen in een...

Lees verder

Jesse Luijendijk geïnterviewd door De Monitor

Een tijdje geleden moest de kabelbaan bij de Floriade opeens razendsnel gerealiseerd worden. Het college had veel eerder moet...

Lees verder