Almere dringt aan op een gezonde voed­selom­geving


Almeerse inbreng voor de MRA

18 juli 2024

Goed nieuws!

Dankzij een toezegging die de Partij voor de Dieren kreeg van de portefeuillehouder, dringt Almere aan op juridische instrumenten voor een gezonde voedselomgeving.

Hoe zit dit precies, dit technische verhaal?

De Partij voor de Dieren strijdt al jaren voor een gezondere voedselomgeving in Almere. Er is een overvloed aan ongezond fastfoodaanbod in de stadscentra, maar een gezonde optie is veel moeilijker te vinden. Het is voor gemeenten niet toegestaan om hier echte regels aan te stellen, want daar zijn geen juridische instrumenten voor vanuit het Rijk. Daarom is het een van de doelen van de PvdD om daar op aan te dringen.

Almere is onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam (MRA), waarin een van de doelen is om bij het Rijk te lobbyen voor zaken die belangrijk zijn voor deze regio. Wat de Partij voor de Dieren betreft is dit een goed medium om ook te lobbyen voor die juridische instrumenten voor een gezonde voedselomgeving.

We vroegen tijdens een bespreking aan de portefeuillehouder of we dit punt konden opnemen in de inbreng van Almere, en hij zegde toe om dat te doen. De volgende tekst staat in de brief van Almere aan de MRA:

- Als onderdeel van een gezonde leefomgeving ook ingezet wordt op een gezonde voedselomgeving en aan te dringen bij het Rijk om hiervoor zo snel mogelijk instrumenten te ontwikkelen.

Dit is weer een stap naar een belangrijk doel: Een gezond Almere voor iedereen!

Gerelateerd nieuws

Een doorbraak!

Marjolijn Veenstra is al sinds ze in de gemeenteraad zit, al 6 jaar dus, bezig om de relatie tussen dierenmishandeling en hui...

Lees verder