Femma Wessels


 1. Wie is Femma Wessels?
  Ik woon inmiddels ruim 9 jaar in Almere, en ik woon samen met mijn vriend en onze zoon van 6, een hond en 2 cavia's. Ik stem al jaren op de Partij voor de Dieren, ben sinds 1,5 jaar ook lid geworden en nu een jaar actief in de werkgroep in Almere.
 2. Waarom heb je je kandidaat gesteld?
  In de 9 jaar dat ik in Almere woon ben ik echt van de stad gaan houden, het is een mooie, groene stad met veel ruimte. Maar ik zie ook dat er een hoop zaken zijn die beter kunnen, zeker als je kijkt vanuit het oogpunt van de Partij voor de Dieren. Denk bijvoorbeeld aan hoe het groen beheerd wordt en dat er veel gekapt en gemaaid wordt. Dat is zonde. Daarnaast ben ik ook erg geïnteresseerd in de lokale politiek en hoe besluitvorming tot stand komt, en zou ik me daar ook persoonlijk voor in willen zetten.
 3. Waarom voor de Partij voor de Dieren?
  Ik heb een heel groot vertrouwen in de Partij voor de Dieren, voor mij is er niet echt een andere partij die mijn idealen kan vertegenwoordigen. Als ik kijk naar hoe onze aarde behandeld wordt maak ik me grote zorgen. Onze planeet moet ook behouden en leefbaar blijven voor toekomstige generaties. De Partij voor de Dieren staat echt voor hun idealen en ze doen wat ze beloven. Dat vind ik belangrijk.
 4. Wat hoop jij over 4 jaar bereikt te hebben als je in de gemeenteraad komt?
  Ik hoop vooral op meer biodiversiteit en dat er meer rekening wordt gehouden met alle bewoners van de stad, dat is dus inclusief de dieren. Daarbij hoop ik ook dat de leefruimte voor de dieren is vergroot. Verder hoop ik dat er vanuit de gemeente meer is ingezet op gezond voedsel, minder fastfood en meer plantaardige voedselinitiatieven. De beschikbaarheid van gezond voedsel is ontzettend belangrijk, zeker ook als je kijkt naar de nieuwe campus die er gaat komen. Alle Almeerders, inclusief onze studenten, moeten toegang hebben tot goed, gezond voedsel, en voldoende plantaardige alternatieven.
 5. Waarom moeten mensen op jou stemmen?
  Ik wil me met hart en ziel inzetten voor een groener en gezonder Almere. Ik hou van deze stad, en zou graag zien dat de stad beter omgaat met de natuur die er is en de dieren die daarin leven.
 6. Wat zou je Almeerse stemmers mee willen geven die de Partij voor de Dieren nog niet kennen?
  Aan alle Almeerders die zich, net als wij, zorgen maken over de toekomstige leefbaarheid van de wereld voor onze kinderen en kleinkinderen: lees ons verkiezingsprogramma en kijk eens rond op onze website. De Partij voor de Dieren is er voor al dat leeft, dus ook voor jullie.
 7. Noem eens twee speerpunten waar je je hard voor wilt maken in Almere en waarom.
  Ik wil me hard maken voor het beschermen van de wilde dieren en hun leefomgeving, en een zo goed mogelijk beheer van de natuur die we hebben. Waarbij uiteraard zo min mogelijk wordt gekapt en gemaaid. Verder vind ik het ontzettend belangrijk dat er meer gezond en plantaardig voedsel beschikbaar wordt en dat daarbij ook wordt gekeken naar voedsel en voorlichting voor onze jongeren en kinderen, bijvoorbeeld op scholen.