Marjolijn Veenstra


 1. Wie is Marjolijn Veenstra?
  Dieren hebben mijn hele leven al een plek in mijn hart en het is dan voor mijn omgeving nooit vreemd geweest dat ik de dierenwelzijnswereld ben ingestapt. Ik heb 7 jaar bij Stichting Bont voor Dieren gewerkt, en als producer maak ik ook documentaires die te maken hebben met dierenwelzijn, zoals Bontgirl op Videoland. Samen met mijn partner run ik een videoproductiebedrijf, en ik ben daarnaast trotse moeder van een dochter. De laatste 3,5 jaar heb ik me vol passie ingezet als raadslid voor de Partij voor de Dieren, een geweldige eer om te mogen doen.
 2. Waarom heb je je opnieuw kandidaat gesteld als gemeenteraadslid?
  Volksvertegenwoordiger zijn voor de Partij voor de Dieren is een ontzettend mooie kans om op te komen voor de meest kwetsbaren. In dit geval de dieren, de natuur en ons milieu. We hebben al heel veel mooi werk verricht in 3,5 jaar in de gemeenteraad van Almere, maar er is nog zoveel meer te doen. Er valt nog heel veel winst te behalen als het gaat om het welzijn van onze dieren en het verbeteren van onze natuur en het behoud daarvan, dus we willen voortborduren op de mooie dingen die we reeds hebben neergezet en daarin doorzetten.

 3. Waarom voor de Partij voor de Dieren?
  De Partij voor de Dieren is de enige partij waarbij ik vol overtuiging altijd op heb gestemd, een partij waarbij ik ben thuisgekomen. Het was voor mij dan ook een logische stap om vanuit mijn werk voor een dierenwelzijnsorganisatie, bij Bont voor Dieren, de stap te zetten om te verbreden en op te komen voor alle dieren, en dat kan ik doen bij de Partij voor de Dieren.

 4. Wat hoop jij over 4 jaar bereikt te hebben als je weer in de gemeenteraad komt?
  Ik hoop Almere een stuk diervriendelijker te hebben gemaakt! Ik merk dat het dierenwelzijn echt nog in de beginfase is in Almere, ook als het gaat om kennis binnen de gemeenteraad en het college. Er valt nog een wereld te winnen voor dieren binnen Almere, denk bijvoorbeeld dat de verkoop van bont nog steeds gaande is in Almere en dat er jacht plaatsvindt in onze stad. Ik vind het heel belangrijk dat de gemeente daarin stappen gaat zetten om ervoor te zorgen dat dit stopt.

  Ook willen wij heel graag een vuurwerkvrij Almere, daar vecht ik al jaren voor en dat zou ik graag in de volgende termijn zien gebeuren. Verder is het zwerfafval in de stad iets waar ik mij hard voor maak om dit tegen te gaan. Almere wil een stad zonder afval zijn maar is daar nog ver van verwijderd. Ik wil graag dat de gemeente grotere stappen zet om zwerfafval en afvaldumpingen te voorkomen. Ook de opmars van fastfoodketens is een onderwerp waar ik mij sterk voor maak en ervoor zorgen dat Almere een echt gezonde voedselomgeving creëert.

 5. Waarom moeten kiezers op jou stemmen?
  Alle kandidaten op onze prachtige lijst zijn mensen met een passie voor dieren, de natuur en onze planeet. Elke stem voor de Partij voor de Dieren is een stem voor de kwetsbaren. Als mens heb ik een groot compassie voor dieren en een sterke verantwoordelijkheidsgevoel. Ik leef mijn motto: geef nooit op! Hierdoor heb ik een lange adem en wil ik er alles aan doen om onze mooie stad Almere echt gezonder en diervriendelijker te maken.

 6. Wat zou je Almeerse stemmers mee willen geven die de Partij voor de Dieren nog niet kennen?
  Iedereen kent de Partij voor de Dieren als politieke partij, en helaas nog veel te vaak denkt men dat de Partij voor de Dieren een one-issue partij is en wij alleen zouden opkomen voor de dieren. Als je je eenmaal in de Partij voor de Dieren verdiept, dan zie je al snel dat wij een partij zijn met een smalle voordeur, maar als je daar doorheen gaat je ziet dat de Partij voor de Dieren een planeetbrede visie heeft. De Partij voor de Dieren komt op voor álle kwetsbaren en de leefbaarheid voor onze planeet. We hebben maar één planeet en die willen we leefbaar houden voor alle bewoners, mens, dier en natuur. Ik denk dat deze informatie voor de stemmers die ons niet kennen een aangename verrassing zal zijn.

 7. Noem eens twee speerpunten waar je je hard voor wilt maken in Almere en waarom.
  Ons eerste speerpunt is de verbinding van de natuur, en dat is ontzettend belangrijk in Almere omdat de stad heel erg gefragmenteerd wordt. Er wordt veel gebouwd, waardoor de natuur steeds meer versnippert. Daar lijden de dieren onder. De reeën hebben bijvoorbeeld een steeds kleiner ecosysteem, waardoor er veel meer aanrijdingen van reeën zijn. Onder de norm faunabeheer wordt er gejaagd in onze stad, uiteraard is de kogel niet het antwoord en zijn er veel meer mogelijkheden om aanrijdingen met wilde dieren te voorkomen!

  Mijn tweede speerpunt is de wildopvang en spoedkliniek. Almere heeft nog geen eigen wildopvang, dus zieke en gewonde dieren uit Almere worden nu naar elders vervoerd. Dat is vanuit het oogpunt van dierenwelzijn niet het gunstigste. Wij willen dat Almere een eigen wildopvang krijgt waar dieren direct naartoe gebracht kunnen worden. Een spoedkliniek is ook erg belangrijk omdat sinds een aantal jaren de lokale dierenartsen ook geen 24-uurs zorgdienst meer bieden, waardoor men in de avonden en nacht met zieke en gewonde (huis)dieren ook naar elders moet uitwijken. Wij willen het liefst dat er een spoedkliniek komt in Almere die alle faciliteiten heeft die nodig zijn voor de zorg van huisdieren die ziek of gewond zijn.

Gerelateerd

Nieuws