Cor Breur


 1. Wie is Cor Breur?
  Ik woon inmiddels al ruim 11 jaar in Almere met mijn vrouw en ik heb twee kinderen. Zo'n zes jaar geleden las ik Plan B, en daar kon ik mij van A tot Z in vinden. Ik vind dat Plan B het belangrijkste politieke pamflet is dat deze eeuw is geschreven. Daarop ben ik direct lid geworden van de Partij voor de Dieren, en diezelfde week heb ik mij aangesloten bij de werkgroep. Van daaruit help ik ook mee tijdens de verkiezingscampagnes, bijvoorbeeld met flyeren.

 2. Waarom heb je je kandidaat gesteld?
  Na de prachtige verkiezingswinst van vier jaar geleden zie ik dit als mijn bijdrage aan Plan B in Almere. Er valt nog een hoop werk te verzetten, dus ik hoop dat we de komende vier jaar door kunnen stomen en meer van onze idealen kunnen omzetten in beleid.

 3. Waarom voor de Partij voor de Dieren?
  Om meerdere redenen! Ik kan mij volledig vinden in de kernwaarden van de Partij voor de Dieren: duurzaamheid, mededogen, persoonlijke vrijheid en persoonlijk verantwoordelijkheidsgevoel. De partij denkt niet in oude links of rechts tegenstellingen, maar komt al sinds haar oprichting op voor een leefbare planeet en zet zich in voor de stemlozen en gelijke rechten voor al dat leeft. Ze staat voor duurzaamheid, biodiversiteit en een andere economie met een eerlijker verdeling van de welvaart. Dit in fel contrast met de traditionele politiek die altijd maar hamert op economische groei. Groei is niet de oplossing! Meer groei veroorzaakt de uitputting van onze natuurlijke bronnen en de roofbouw op onze planeet.

 4. Wat hoop jij over 4 jaar bereikt te hebben als je in de gemeenteraad komt?
  Een forse verbetering in de zorg. Er is teveel bezuinigd en dat moet zo snel mogelijk verbeterd worden. Almeerse jongeren en jongvolwassenen die hulp of zorg nodig hebben staan echt in de kou, en dat vind ik verschrikkelijk. De wachtlijsten moeten worden weggewerkt en hulp moet tijdig geboden kunnen worden. Daarop aansluitend hoop ik ook dat we over vier jaar kunnen zeggen dat Almere een stad is waar écht iedereen zichzelf kan zijn. Gelijkheid zou geen discussie meer mogen zijn, en jezelf kunnen zijn moet voor iedere inwoner van Almere vanzelfsprekend zijn.
  Verder is het natuurlijk van belang dat er minder gekapt gaat worden en ons groen behouden en beschermd wordt. Ik hoop dat we over vier jaar méér bomen hebben in Almere, in plaats van minder.

 5. Waarom moeten mensen op jou stemmen?
  Ik hoop dat mensen op de Partij voor de Dieren stemmen, of dat nu op mij is of op een andere kandidaat. We hebben een goede lijst met ervaren raadsleden en enthousiaste nieuwkomers, maar het gaat niet om het individu. Elke stem voor ons is een stem voor duurzaamheid, dierenwelzijn, betere zorg, mededogen, gelijkheid en behoud van het groen.

 6. Wat zou je Almeerse stemmers mee willen geven die de Partij voor de Dieren nog niet kennen?
  Veel kiezers vullen voor de verkiezingen een stemwijzer in. Als zaken als het klimaat, de zorg, wonen, het groen, biodiversiteit, veiligheid, privacy voor jou van belang zijn is de kans groot dat je bij ons uitkomt! Lees dan ons verkiezingsprogramma! Het lezen van Plan B heeft voor mij persoonlijk gigantische impact gehad, want álles staat erin. Dierenwelzijn is voor ons erg belangrijk, maar algeheel welzijn ook. Ik hoop dat kiezers zich dat zullen beseffen, en dat als ze groen willen stemmen ze hun stem dan aan ons geven.

 7. Noem eens twee speerpunten waar je je hard voor wilt maken in Almere en waarom.
  Voor mij is het verbeteren van de (jeugd)zorg en welzijn ons belangrijkste speerpunt. De wachtlijsten moeten verdwijnen en er mag niet langer bezuinigd worden op de (jeugd)zorg. De gemeente heeft zorgplicht en moet investeren in preventie en laagdrempelige voorzieningen. Verder wil ik me ervoor inzetten dat iedereen zichzelf kan zijn in Almere. We moeten diversiteit koesteren en iedere vorm van discriminatie en racisme bestrijden. Dit zou anno 2022 geen discussie meer mogen zijn.