Linda Kemper


 1. Wie is Linda Kemper?
  Ik woon sinds 28 jaar in Almere en ben sinds 2006 lid van de Partij voor de Dieren. Toen ik lid werd heb ik mij ook meteen aangemeld voor de werkgroep, en heb ik mij ingezet bij opruimacties in de stad en meegeholpen met de verkiezingscampagnes.

 2. Waarom heb je je kandidaat gesteld?
  Ik ben er trots op dat wij bij de vorige verkiezingen met drie zetels in de gemeenteraad zijn gekomen. Ik vind het daarom belangrijk dat wij bij deze verkiezingen weer een goede lijst hebben met gemotiveerde kandidaten die het beste voor hebben met onze stad. Dit is mijn manier om daar mijn steentje aan bij te dragen.

 3. Waarom voor de Partij voor de Dieren?
  Ik wil graag een leefbare planeet voor iedereen, dier, mens en natuur. De Partij voor de Dieren sluit geen compromissen als het gaat om onze planeet, ons klimaat, dierenwelzijn en leefbaarheid voor alles wat leeft. Dat onderschrijf ik van harte, en daarom is dit al jaren de partij voor mij.

 4. Wat hoop jij over 4 jaar bereikt te hebben als je in de gemeenteraad komt?
  Ik hoop dat we over vier jaar kunnen terugkijken op een termijn waarin ons groen is beschermd en gekoesterd. Almere stond altijd bekend als een hele groene stad maar er wordt helaas steeds meer gekapt. Dieren hebben mede hierdoor minder leefruimte, en hun leefgebieden zijn niet verbonden. Daarnaast is het ook belangrijk dat er meer gezonde en plantaardige voedselopties komen in de stad, en er een beter beleid komt omtrent het voorkomen van zwerfafval. Ik heb me voor dat laatste jarenlang ingezet met bijvoorbeeld de schoonmaakacties, maar het probleem is heel hardnekkig. Ik hoop dat de gemeente daar meer sturing in zal geven zodat onze stad schoon en groen is voor iedereen.

 5. Waarom moeten mensen op jou stemmen?
  De Partij voor de Dieren kijkt verder dan de korte termijn, wij zetten ons in echt in voor een groene, gezonde stad voor nu en in de toekomst. Als je dat ook belangrijk vindt, dan is een stem voor ons een goede keuze.

 6. Wat zou je Almeerse stemmers mee willen geven die de Partij voor de Dieren nog niet kennen?
  Onze standpunten en ons verkiezingsprogramma maken goed duidelijk waar wij voor staan, dat is de moeite van het lezen waard. We zijn meer dan een one-issue partij, wij staan voor mensen, dieren, het groen in en om de stad, en het beschermen van de zwakkeren en stemlozen in onze samenleving.

 7. Noem eens twee speerpunten waar je je hard voor wilt maken in Almere en waarom.
  Ik wil me hard maken voor ons groen, dat is van levensbelang en wordt bewoond door vele dieren. We moeten echt kappen met kappen en Pampushout moet behouden blijven. Daarnaast wil ik me inzetten voor een schoon Almere: afval waar mogelijk voorkomen en anders recyclen zodat het niet in de natuur terechtkomt. We moeten papier gaan besparen met de Ja-Ja sticker en zo snel mogelijk stoppen met vuurwerk.