Henny Smits


 1. Wie is Henny Smits?
  Ik ben moeder van 2 prachtige zoons en trotse oma van één kleindochter. Ik woon sinds 30 jaar in Almere, momenteel met mijn kat en puppy. Ik heb 20 jaar in het basisonderwijs gewerkt en ben sinds augustus 2021 met pensioen.
 2. Waarom heb je je kandidaat gesteld?
  Ik wil mijn steentje bijdragen aan een mooiere, gezondere wereld die ook leefbaar is voor de generaties na ons. We hebben de aarde in bruikleen, en wat je leent daar moet je zuinig op zijn. Ik heb geen ervaring in de politiek, maar alles valt te leren en ik wil iets goeds nalaten. Mijn kleindochter is dit jaar 1 geworden en zij kent niets anders dan een wereld in lockdown. We moeten voorkomen dat pandemieën zoals deze vaker voor zullen komen.
 3. Waarom voor de Partij voor de Dieren?
  Ik heb een passie voor dieren en dierenwelzijn en ik vind het belangrijk dat er voor hen opgekomen wordt. Ik ben om die reden al een hele tijd lid van de partij. Toen ik lid werd speelde al door mijn hoofd dat ik graag iets wil betekenen, en de Partij voor de Dieren staat voor alles wat ik belangrijk vind, zoals het beschermen van de natuur en het verbeteren van dierenwelzijn. Het is ook de enige partij die wat dat betreft niet inlevert op idealen en altijd blijft strijden. Dat inspireert vertrouwen.
 4. Wat hoop jij over 4 jaar bereikt te hebben als je in de gemeenteraad komt?
  Het behoud van de natuur in Almere, zodat de dieren niet meer worden beroofd van de plekken waar zij leven. Daarnaast dragen de bomen bij aan schone lucht, en als COPD-patiënt weet ik heel goed hoe belangrijk schone lucht is. Ik hoop dus dat er over vier jaar is bereikt dat er veel minder gekapt wordt. Dat is iets waar de Partij voor de Dieren zich hard voor maakt, en ik hoop dat andere partijen daar meer een voorbeeld aan zullen gaan nemen de komende jaren. Pampushout moet behouden blijven, die groene long kunnen we niet missen.
 5. Waarom moeten mensen op jou stemmen?
  Voor mij is het belangrijk dat er op de Partij voor de Dieren gestemd wordt, elke stem voor ons is een stem voor een groener en gezonder Almere.
 6. Wat zou je Almeerse stemmers mee willen geven die de Partij voor de Dieren nog niet kennen?
  Ik zou de kiezers als tip willen meegeven: zet voor jezelf goed op een rijtje welke zaken jij belangrijk vind, van leefomgeving tot zorg. En kijk dan aan de hand van die punten eens in ons verkiezingsprogramma. Ik denk dat onze standpunten veel kiezers aangenaam zullen kunnen verrassen, omdat onze visie zo breed is. En voor kiezers die een kieswijzer invullen, als daar als advies de Partij voor de Dieren uitrolt, kijk ook dan eens in ons programma, dan kun je zien waar de partij allemaal echt voor staat.
 7. Noem eens twee speerpunten waar je je hard voor wilt maken in Almere en waarom.
  Het beschermen, versterken en verbinden van de natuur in Almere. Daar hoort ook bij dat we kappen met kappen, minder en ecologisch gaan maaien, en dat Almeerders worden gemotiveerd om hun daken en tuinen te vergroenen, want er is veel verstening in de stad en in tuinen. Daarmee krijgen de dieren en insecten ook meer voedsel, leefruimte, beschutting en mogelijkheden tot trekken.

  Buiten de natuur vind ik het verkorten van wachtlijsten in de zorg en het aanpakken van zwerfafval ook belangrijk, dat kan en moet echt beter. Ik hoop dat we goed vertegenwoordigd in de raad komen om ons voor dit alles en nog veel meer in te kunnen gaan zetten.